upsideofdown Cursus Wil je leren tatoeëren?

Wil je leren tatoeëren?

Wil je leren tatoeëren? post thumbnail image

Tatoeages, je moet ervan houden. Tatoeages kunnen ontzettend mooi zijn, maar niet iedereen kan een tatoeage zetten. Je moet het leren en ook veel beoefenen, maar ben je zelf ook helemaal van de tatoeages en lijkt het je leuk om het zelf ook te leren? Dat is mogelijk! Twijfel je hoe en waar je moet beginnen met leren? Dan kun je het bijvoorbeeld navragen bij een tattooshop! Zodra jij je research hebt gedaan, kun je beginnen met cursussen en lessen en kun je beginnen met het leren tatoeëren.

leren tatoeëren

Dat iedereen kan tatoeëren is een fabel 

Niet iedereen kan tatoeëren, je moet eigenlijk al je hele leven artistiek talent hebben. Je houd van tekenen, schetsen, schilderen of krabbelen. Tatoeëren is niet zomaar iets, je gaat een kunstwerk maken op iemands huid! Dit moet natuurlijk wel goed gedaan worden, je hebt daarin echt een vaste hand nodig. Als je geen vaste hand hebt, kun je eigenlijk nooit echt een goede tatoeage artiest worden. Leren tatoeëren is heel leuk, maar ook erg spannend!

Cursus of opleiding

Een cursus of opleiding kost veel tijd, het is namelijk van belang dat je goed oefent. Waar leer je het nu eigenlijk op? Het komt als volgt: Je zult eerst beginnen met het tekenen en schetsen van ontwerpen, dit gaat je veel tijd en moeite kosten want het begint vaak bij het ontwerp zelf. Schaduwen, fine lines en brede of dikke lijnen. Wanneer je begint met het leren van tatoeëren, ga je dit doen op oefen huid of varkenshuid. Sommige werken ook op fruit, bijvoorbeeld grapefruits. Bij het leren tatoeëren moet je goed onthouden dat als je werkt op varkenshuid of fruit dat dit niet vergelijkbaar is met mensenhuid, maar je nog wel fouten kunt maken. Op een mensenhuid kan dit natuurlijk niet!  

Leerplek 

Ben je nog steeds enthousiast over de hobby en heb je het bepaalde niveau bereikt dan kun je gaan rondkijken bij tattooshops. Wees niet bescheiden en vraag of ze leerlingen aannemen, neem altijd je portfolio mee. Zij kunnen zien waar je specialiteiten liggen en of ze geïnteresseerd zijn in je ontwerpen. Zodra je een leerplek hebt gevonden ga je van alles leren in de praktijk. Het desinfecteren van materialen, runnen van de shop, schoonhouden van de shop en het meekijken bij artiesten zelf. Zij zullen je ook de ruimte geven om te leren tatoeëren, je gaat bijvoorbeeld op mensen beginnen voor een afgesproken prijs. Omdat je nog lerende bent, moet dit ook vermeld worden. Je begint namelijk net en daarom zullen de tatoeages niet perfect zijn. Blijf altijd meekijken bij artiesten, zij hebben skills en tricks voor jou! Erg belangrijk om deze mee te nemen in de toekomst, vergeet nooit wat je wel en niet kan!